Конкурс за српску Фрауке

1698783431

Пише: Владимир Челекетић

Први пут објављено 04.02.2016.

Како ствари стоје, Срби ће се опет занимати изборима, а према досадашњим предвиђањима у Скупштину ће поново да уђу родољупци, тачније СРС и савез Двери-ДСС прелазе цензус, према многим истраживањима.
Нова Скупштина би требала да буде формирана баш негде на пролеће, мислим, календарски на пролеће, јер пролеће је већ стигло. Како у Европи, одавно, ништа није нормално, нису нормалне ни временске прилике, али то је друга тема.
То, даље, значи, да ће родољупци постати легални и легитимни представници Срба баш у време интензивирања муслиманске инвазије на Србију. Дакле, шта ће родољупци да ураде по том питању?

Јуче су „демократски“ медији пренели вест да је популарност партије Алтернатива за Немачку порасла „упркос“ изјави њеног вође Фрауке Перти, да илегалне имигранте треба упуцавати на граници. [1] Четири посто у септембру, 6 у октобру, 10 у децембру и сада рекордних 12, што ту партију чини трећом по снази у Немачкој. Како би само српски родољупци волели да имају овакве проценте и овако интензиван раст популарности.
Само две мале напомене. Фрауке Перти је женско (тако се „опредељује“), што ће рећи, да према коректном ЕУропском новоговору, она није вођа Алтернативе за Немачку, него водиља или вођкиња, или како се већ каже. Предлажем консултовање Пешчаника. Друго, оно „упркос“ је пренешено са „демократских“ медија, а у преводу са ЕУропског новоговора на језике европских народа било би рецимо „захваљујући“, ако се не варам.

Како било, да се вратимо на оно што је битно за Србе. Дакле, хоће ли родољубива Србија у новом сазиву Скупштине имати бар једну своју Фрауке Перти, па макар ова српска, по „опредељењу“, била мушко? Хоће ли цртачи западних српских граница, чувари ватре са породичних огњишта, борци за Косово и Метохију, Крим и Сирију, заштитници „породичних вредности“, домаћини и ктитори, имати храбрости да српској јавности отворено кажу, оно што свако здраворазуман зна, да се граница брани пуцањем и то из ватреног оружја? И ако се тако не брани онда се не брани никако и онда више и није битно где се налази. А свакако неће бити битно када се на територији целе Србије примени косовскометохијски сценарио. И да ли ће имати храбрости да траже промену закона којом би се укинуо избеглички статус за људе који нису становници пограничних држава? Или ћемо и даље слушати малоумне приче о томе „ко је крив“, о српском „гостопримству“ и зидовима? И није питање само да ли ће имати храбрости да кажу јавности шта треба чинити, него је питање хоће ли нешто и чинити? Хоће ли бити спремни да организују патроле и страже или масовне протесте у сваком граду и селу које маринетска власт одреди за насељавање окупатора? Да, врло брзо, ове године, видећемо да ли су српски родољупци заиста искрени српски националисти или стерилана „умерена десница“ чији је једини циљ сести на грбачу српских пореских обвезника. Јер све њихове приче анти-ЕУ, за Русију, против ММФ, за Косово, за „домаћинску економију“, за „породичне вредности“, Карловац-Карлобаг … неће више имати никаквог смисла ако се покаже да нису спремни да пруже отпор политици геноцида над соственим народом.

У међувремену, пре ного што уђу Скупштину, нека мало поразмисле о процентима и подршкама, а нарочито о ономе „упркос“. Мислим, ако им је до процената и подршке стало, а изгледа да јесте. Не морају да чекају изборе. Напротив. Уместо што изигравају домаћине и домаћице, нека пробају мало да изигравају Фрау Фрауке, можда им се исплати. Лично и то баш на изборима? У крајњој линији, зашто и они да немају мало користи, ако могу донети и какву корист за Србију, за разлику од варијанте по којој политичари имају личне користи, искључиво правећи штету Србији.

[1] https://uk.news.yahoo.com/german-populist-party-eyes-gains-despite-shoot-migrants-150811509.html

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: