Алах акбар мон ами!

napad-u-parizu

Пише: Владимир Челекетић

Први пут објављено 14.11.2015.

Још једна победа мултикултурализма. Ноћас у Паризу. Сви велики медији о томе јављају јутрос. Париз је ноћас личио на Алепо. У ствари, Париз већ одавно личи на Алепо. И на Багдад. И на Лагос. И на Каиро… То се зове „мултикултурализам“.

Бољи познаваоци прилика ће рећи да камилари не могу баш сами да организују оволику забаву и да су другови Американци морали мало да „погурају“ ствар. Као на Блиском Истоку. Или Балкану, на пример. Како било, било је мултикултурно. То је извесно.

Друг Обама је пожурио да изјави како је ово „напад на универзалне вредности које делимо“. Очекујемо сличне изјаве свих „демократских“ политичара, укључујући и марионете из Београда. „Вредности“ Западне цивилизације су „универзалне“. Нешто као закон гравитације.

Пошто се Србија убрзно мултикултурализује, управо због „универзалних вредности“ од којих ће Србима „бити боље“, можемо предвидети сличан фестивал мултикултурализма и у Београду. Већ могу да замислим забринуто лице педерског шетача који, као и његова колегиница из Париза, позива на „јединство“, док медији пребрајају мртве Србе.

Српски „патриотски“ стручњаци се, већ одавно, згражавају пред „расизмом“ и „ксенофобијом“ Европе, а пре неких месец дана, један од њих, Душан Пророковић, у свом тексту „Да ли је најзад јасно да није добро да правимо „Орбанов зид“ [1], позвао је на „концепт сарадње цивилизација“, уместо „ксенофобије“ и „сукоба цивилизација“. Синоћ се, у Паризу, лепо видело како тај концепт функционише. Док су полицајци покушавали да упуцају нападаче, ови су сами себе разносили експлозивом. Уистину, може ли се замислити боља сарадња?

Но, немају само Срби стручњаке и аналитичаре. Имају их и други „демократски“ народи. Забава у Паризу још није ни окончана, а неки већ кукају како ће Национални фронт и Марин Ле Пен да профитирају и добију наредне изборе. То би било погубно за Француску јер је познато да ови из Националног фронта не воле мултикултуралност, што би озбиљно могло да угрози „вредности“. Оне универзалне, наравно.

У сваком случају, у Европи постаје све занимљивије. Европски народи ће коначно морати да одлуче шта да спашавају. Мултикултурализам или себе?

[1] http://srpskaakcija.com/2014-04-18-18-24-28/2192-d-li-n-z-d-sn-d-ni-d-br-d-pr-vi-rb-n-v-zid

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: