Европска дилема: мртав или „екстреман“?

dilema1

Пише: Владимир Челекетић

Први пут објављено 19.11.2015.

После мале битке у Паризу, у петак, тринаестог овог месеца, Француска је објавила рат „тероризму“ и почела интензивно да бомбардује Ирак и Сирију. Напомена: Ирак и Сирија нису арапска насеља у Паризу, већ арапске земље на дугом континенту.

Логика је јасна. „Терористи“ који су напали Париз, имали су директну подршку из Исламске државе, која је формирана на територији Ирака и Сирије. Према томе, све што борци и боркиње (што би рекли другови из тзв. Друге Србије) против тероризма треба да ураде јесте да униште Исламску државу. Онда више неће бити „тероризма“ у Европи. Додуше, и даље ће постојати васколики муслимански свет од Марока до Индонезије, и даље ће се међусобно убијати припадници различитих муслиманских секти, и даље ће Запад бомбардовати, окупирати и пљачкати исламске земље, и даље ће ЕУропска владајућа класа стимулисати масовно насељавање муслимана по Европи, али „тероризма“ у Европи више неће бити, само да се победи Исламска држава, а она ће бити побеђена тако што ће Ирак и Сирија бити бомбардовани и тако што ће ЕУропа и Америка финансијски помагати и наоружавати „умерене“ муслимане. После тога ће да успоставе „демократију“, као у Либији. Уистину, генијалан план, који савршено функционише већ годинама. Још само да Арапи схвате поенту и престану да пуцају и постављају бомбе по Европи.

Родољубива Србија је, ових дана, заузета доказивањем како је Запад „крив“ за стварање Исламске државе и „тероризма“ уопште, јер Запад већ деценијама подржава и наоружава „радикалне“ муслимане. Као један од врхунских доказ за то наводи се подршка шиптарској ОВК, деведесетих година прошлог века. Аналогија је јасна. Као што је Запад подржавао, организовао и наоружавао „терористе“ на Балкану, тако сада Исламска држава подржава, наоружава и организује „терористе“ широм Европе. Оно што Срби деведесетих нису схватили, јесте да, у ствари, није толико битно да се баве Шиптарима, већ је само требало да униште оне који Шиптаре подржавају и наоружавају, као што ће сада Запад да уништи Исламски државу. А ако буде среће, на опште одушевљење родољубиве Србије, то ће бити уз свесрдну помоћ Русије која се, ових дана, отворено нуди Западу као каква остарела удавача.

Но, када смо већ код аналогија, занимљиво је приметити да Исламска држава подржава и организује муслимане, практично, широм Француске и не само Француске, већ и у многим другим деловима Европе, док је Запад, из неког чудноватог разлога, подржавао и наоружавао Шиптаре само на Косову и Метохији. Уистину, остаје нејасно, зашто шиптарски устанак није избио и у другим деловима Србије? У Банату на пример? Или у западној Србији, у Ужицу и Ваљеву, на пример? Или Београду? Рачунам да ћемо морати да сачекамо коју деценију, да се отворе архиве западних влада, да би разумели овакву политику Запада.

Док занимација са „терористима“ траје, ЕУропа има важнијих и озбиљнијих проблема. У понедељак, после битке за Париз, гледао сам, на британском Скају, малу репортажу из Француске. Другови са Скаја су превазишли сами себе и дозволили снимак, од неких петнаестак секунди, у којем се лепо види како Марин Ле Пен нешто прича на француском, а ако је веровати преводиоцима на енглески, рекла је како ће да депортује без одлагања, како ће да одузима држављанство и како ће да затвори границу, ако буде у позицији власти, наравно. И ту је већ настала паника. Скај је одмах пустио разговоре са борцима и боркињама за „људска права“ који су, сада већ сасвим извесно, успаниченој јавности широм енглеског говорног подручја, објаснили, шта Марин Ле Пен каже и шта хоће. Додуше, како је у енглеском језику, већина именица средњег рода, енглески репортер није раздвајао борце и боркиње, али у преводу на српски морају да се нагласе и једни и други, јел? Нарочито боркиње. Но, да се вратимо неслућеним опасностима које за Француску носи Марин Ле Пен и коју, за Европу у целини, носи „екстремна десница“. Како се чини, победом „екстремне деснице“, масовно насељавање људи друге вере и/или друге расе било би заустављено. И не само то, већ би многи од оних, који су већ у Европи, морали назад, одале су дошли. Стотине мртвих Француза или других Европљана, су права ситница, у поређењу са тим ужасом.

Како било, ЕУропа, са све Русијом, је одлучна да стане у крај исламском „тероризму“ тако што ће наставити да бомбардује Арапе по Блиском Истку. Масовно насељавање не-Европљана у Европу може да се настави. То нема никакве везе са „тероризмом“, осим за оне који су толико глупи и наивни па мисле да шиптарског устанка у западној или северној Србији није било само зато што тамо није било Шиптара?!?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: