Брак и породица (НП програм)

За Националну партију, породица је основна друштвена заједница.

Породица се формира ступањем у брак искључиво једне жене и једног мушкарца који нису у сродству. Законски се неће дозволити да се било која друга комбинација мушкарца, жена и животиња третира као институција брака, или као било каква друга друштвено призната заједница.

Усвајање деце ће бити дозвољено искључиво држављанима Републике Србије који су у браку или, у изузетним ситуацијама, најближим сродницима који нису у браку, а у складу са законом.

Злостављање деце од стране родитеља неће бити дозвољено и санкционисаће се у складу са законом као тешко кривично дело. Ово не значи да ће се, сходно данашњој пракси, свако физичко кажњавање детета поистоветити са физичким злостављањем.

Злостављање родитеља од стране детета такође неће бити дозвољено и санкционисаће се у складу са законом као тешко кривично дело породичног насиља.

Законска права детета не подразумевају нарушавање хијерархије у породици по којој су деца “испод” родитеља на хијерархијској лествици.

Хомосексуализам није кривично дело, али јесте, и тако ће се од стране државе третирати, психо-физички поремећај. Међутим, јавно испољавање хомосексуализма, или било код другог облика сексуалног поремећаја у било каквом виду, ће се третирати као кривично дело и кажњаваће се по закону о јавном моралу.

Власт Националне партије неће укинути, али ће ограничити абортус и обављање истог ван дозвољених оквира третирати као тешко кривично дело убиства које ће кажњавати капиталном казном.

Држава ће при ван телесној оплодњи помоћи свим брачним паровима. Сви покушаји ван телесне оплодње ће бити бесплатни.

Сви бракови склопљени у Српској Православној Цркви аутоматски ће се признавати као законити од стране државе. Национална партија оставља могућност да се и бракови склопљени у другим традиционалним црквама и верским заједницама аутоматски препознају као законити што ће се утврдити посебним споразумима између сваке верске заједнице понаособ и државе.

Брак

Свака цивилизација у историји је имала и свака цивилизација данас има своју дефиницију и брака и породице. Данас постоје друштва у којима брак чине један мушкарац и више од једне жене, али и друштва у којима брак чини једна жена и више од једног мушкарца. Полазећи од основног начела поштовања културног и историјског наслеђа српског народа, брак се дефинише као заједница искључиво једне жене и једног мушкарца и једино ће се као такав друштвено признавати.

Породица – родитељи и деца

За Националну партију, породица је основна ћелија српског друштва коју чине родитељи и њихова рођена и/или усвојена деца. Судбина свих родитеља је да брину о својој деци до момента када она постану самостална бића. Тада се улоге замењују и деца добијају дужност да брину о својим родитељима.

У моменту када се овај, Богом дат, круг поремети, држава је, зарад заштите свог опстанка, дужна да интервенише. Као што ће интервенисати у случајевима злостављања или запостављања деце од стране родитеља, тако ће интервенисати и у случајевима запостављања или злостављања родитеља од стране детета. Национална партија ће овакве случајеве третирати као случајеве тешких кривичних дела.

Мајка

За Националну партију, мајка је једна од темељних вредности друштва. Темељ свих великих друштава су биле жене. Није Спарта ушла у историју захваљујући немилосрдним ратницима мушкарцима, него њиховим женама које су им говориле: “Врати се на штиту или са штитом” (умри или победи). Због тога Национална партија сматра да једино јака жена-мајка, представља темељ јаке Отаџбине.

Национална партија ће свим мајкама које имају троје или више деце дати месечну плату у износу просечне плате на републичком нивоу. Свака година живота мајке ће се уписивати као година радног стажа. За свако дете, без обзира на висину породичних прихода, све породице ће добијати дечији додатак који ће расти сразмерно порасту броја деце у породици.

Сви, послодавци који су жене уцењивали или уцењују њиховом послом због трудноће биће осуђени за чињење тешких кривичних дела.

Полазећи од принципа да предузеће није социјална установа и да се води логиком бизниса са крајњим циљем остваривања профита, држава ће надокнадити додатне трошкове које послодавац има због одсуства запослене труднице, а залажући се за повећање наталитета и заштиту породице, послодавци који запошљавају мајке ће имати посебне пореске и друге економске олакшице.

Постојећи систем, успостављен да максимално отежа живот девојкама које би постале мајке, као и оним женама које су мајке, Национална партија ће уништити, а све одговорне за његово успостављање казнити.

Национална партија подсећа да је један од основних политичких циљева и комунизма и квазидемократије уништавање породице. Сходно томе, сведоци смо, у последњих неколико деценија, наметнуте дихотомије мајка-каријера тј. снажне и бруталне пропаганде која под појмом „успешне жене“ пропагира „жену-каријеристкињу“ која није мајка. Од свих могућих реклама, новина и телевизије намеће се модел „успешне, пословне жене“ док су мајка и мајчинство уопште гурнути на маргине медијске пропаганде.

Национална партија ће се супротставити медијском мраку квазидемократије и у сваком свом медијском наступу пропагираће мајчинство као један од темељних вредности друштва.

У Србији коју Национална партија буде водила мајке ће имати посебне привилегије и олакшице, као што је горе и наведено, а медијски монопол ће бити разбијен тако да више нико неће моћи снагом новца да намеће културне моделе који целу нацију гурају у пропаст.

Све ово горе написано не значи да Национална партија има нешто против професионално успешних жена. Напротив! Србија коју Национална партија буде водила ће итекако умети да цени духовни и интелектуални капацитет Српкиње. Национална партија ће се, међутим, пропагандно и законски супротставити малоумном и криминалном културном моделу квазидемократије који тврди да је мајчинство препрека за професионални успех. Када Национална партија заштити мајку и породицу, могућности за професионални успех које ће се мајкама отворити биће неупоредиво веће од могућности које „успешна жена“ има у квазидемократији.

Држава ће новчаним надокнадама и другим привилегијама стимулисати повећање наталитета само и искључиво у оквиру институције брака у којем бар један од супружника има друштвено признато занимање и налази се у радном односу или је радио па остао без посла не својом кривицом. За свако дете, без обзира на висину породичних прихода, овакве породице ће добијати дечији додатак који ће расти сразмерно порасту броја деце у породици.

Свака година живота мајке из оваквих породица, а која има троје или више деце, рачунаће се као година радног стажа.

Рађење деце ван институције брака и од стране супружника без препознатљивих и признатих занимања и легалних запослења држава неће стимулисати.

Абортус

Абортус је убиство! Када се нешто живо некаквим „спољним“ деловањем претвори у неживо то се на српском зове „убиство“. Сасвим је свеједно да ли се ради о комарцу или човеку.

Онај ко тврди да абортус није убиство мора да докаже да плод у утроби мајке није жив, тј. да је просто нека нежива материја, неки предмет.

Поред погрешног система вредности који ћемо у потпуности променити, највећи разлог биолошког нестанка српске нације су абортуси. Годишње се абортусом у Србији одузме преко 200 000 дечијих живота. Од 1974. године када су комунистички злочинци дозволили право на абортус преко 6 милиона Срба никада није угледало светлост дана. Због тога ће Национална партија абортус ограничити, а све који га буду вршили ван дозвољених оквира осудиће на капиталну казну.

Абортус ћемо дозволити једино у случајевима када је зачеће последица силовања, инцеста или у случајевима када је на детету уочен дефект, односно када је угрожен живот мајке.

Све активности везане за трудноћу, од константовања зачећа, преко одржавања трудноће, до порођаја, биће искључиво у надлежности државних установа.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: