Демократија (НП програм)

  1. Избор власти и деловање власти искључиво у складу са интересом и вољом већине држављана Србије.
  2. Поштовање принципа „већине гласова” у процедури избора.
  3. Максимално коришћење референдума у процесу одлучивања на свим нивоима по угледу на „швајцарски модел“.
  4. Строга контрола и максимално ограничење финансирања политичких организација.
  5. Кривична одговорност за све политичаре који воде политику супротну својим предизборним обећањима и посебни законски механизми да у случају намере власти да води политику супротну предизборном обећању таква власт мора ићи на референдум о сваком спорном питању или мора ићи на нове изборе.

У систему квазидемократије, који данас влада Европом, политичке одлуке се плаћају и доносе у складу са интересом привилеговане владајуће финансијско-политичке елите. Влада у квазидемократији није ништа друго до предузеће које сервисира интересе крупног капитала, међународних финансијских институција и страних, империјалних центара моћи.

Принцип “већине гласова” у процедури избора

У постојећем систему квазидемократије одлуке се доносe већином гласова од укупног броја изашлих бирача или укупног броја присутних у неком поступку одлучивања. Таква пракса је директна негација истинске демократије античког периода у који се тако страсно заклињу. Због те и такве праксе, данас имамо владу Републике Србије за коју је гласало 51% бирача од укупног броја изашлих. Излазност на парламентарним изборима 2008. године била је 61% – значи да је постојећу владу подржало око 30% од укупног броја гласача. Каква је то “демократија” у којој апсолутна мањина, 30%, одређује судбину већине, 70%!?

Због тога, Национална партија ће јединим важећим избором сматрати избор где победничка опција осваја 50% + 1 од УКУПНОГ броја гласача.

Власт искључиво у складу са интересом и вољом већине држављана Србије

Биће остварена комбинацијом строге контроле и максималног ограничења у финансирању политичких организација и системом референдума у којем ће држављани Републике Србије, а не политичка елита, доносити одлуке о најважнијим питањима. Подсећамо да је Швајцарска држава која је на референдуму одбила улазак у ЕУ и која је, такође на референдуму, забранила изградњу минарета. По свим статистикама, сличан резултат би се могао очекивати и у многим другим европским државама када би држављанима тих земаља било дозвољено да се на референдуму изјашњавају. Нажалост, у систему квазидемократије то није дозвољено. Демократски или не, систем који будемо ми правили, такво изјашњавање српских држављана ће дозвољавати.

Политичари и политичке организације

Политика у Србији најбоље је дефинисана још 40-их година прошлог века, речима: “Српска политика је брлог у коме се свиње (политичари) ваљају”. Комунистички политичари и политичари квазидемократије су најодговорнији за потпуну деградацију српске државе и целокупног система вредности. Због тога, Национална партија ће све политичаре који су учествовали у доношењу политичких одлука у протеклим деценијама, а које су директно биле на штету српских националних интереса, казнити због акта велеиздаје (видети поглавље Криминал). Свим политичарима који су, у периоду од распада СФРЈ па до дана данашњег, стекли одређено материјално богатство злоупотребом положаја, исто ће бити одузето. Сва примања која су за то време остварили мораће да врате.

Сви политичари који су давали предизборна обећања само да би се докопали власти, а иста нису ни покушали да испуне, или их нису испунили иако су објективно могли, кривично ће одговарати. Њима ће бити забрањено да се више икада баве јавним послом.

Политичке партије које отворено (или прикривено) заговарају кршење Устава Републике Србије тврдећи да Косово и Метохија нису део Републике Србије (или говоре о независности неких других делова Републике Србије попут АП Војводине, Рашке или Прешева, Бујановца и Медвеђе) биће забрањене, а њихови водећи људи ће кривично одговарати за акт велеиздаје (видети поглавље Криминал).

Национална партија ће казнити све “независне” установе које прогнозирају резултате избора, а чије “прогнозе” су у служби креирања јавног мњења по жељи наручиоца исте. Оне су инструмент пасивизације оних држављана Републике Србије који заиста желе промене. Због тога ће овакве установе бити затворене, а њени чланови ће кривично одговарати.

Финансирање политичких и тзв. невладиних организација из иностранства биће дозвољено само по строго утврђеном поступку који подразумева следеће:

  1. Организација може примити новац само на име одређене активности или пројекта претходно одобреног од надлежне установе и исти не може користити за било коју другу активност.
  2. Организација је дужна да свим медијима дозволи увид у количину примљеног новца и активности за који је потрошен.
  3. Држава задржава право да формира листу страних институција, установа и појединаца којима је забрањено финансирање организација у Републици Србији. То ће се пре свега односити на оне организације које у свом програму имају активности уперене против интереса и безбедности српске државе и нације (Сорош и сл.) Ако Америка може да прави листу тзв. терористичких организација као метод у служби сопствене националне безбедности не видимо ни један разлог да Република Србија нема право на исто или слично.

Држава ће дозволити донације средстава намењених културно уметничким друштвима, али ће контролисати ток и начин трошења истих.

Политичари на свим нивоима власти ће морати да поднесу како своју, тако и имовинску карту ближе фамилије, пре и после напуштања својих положаја.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: