Спољна политика (НП програм)

Подршка легитимним српским интересима у свим српским земљама на Балкану укључујући и оне које су тренутно под окупацијом.

Посебно јаке политичке и економске везе са Републиком Српском са крајњим циљем коначног уједињења.

Потпуна политичка неутралност по питањима која се не тичу српске државе и српског народа на његовим легитимним и историјским просторима на Балкану.

Безусловно поштовање суверенитета различитих држава, различитих нација, вера и култура на целој планети.

Политичка и привредна сарадња, без икаквих идеолошких предрасуда, са свим државама које поштују територијални интегритет Србије и не угрожавају легитимне српске интересе на свим српским земљама на Балкану.
Србија између Истока и Запада

Судбина Европе данас је одређена политичким деловањем два велика блока. Један је савез земаља предвођен САД-ом који ћемо у даљем тексту, због једноставности, мада не сасвим коректно, називати Западом, а други блок, чија је моћ у нарастању, воде Русија и Кина.

Последњих двадесет година српске историје несумљиво показује да је „легитиман“ интерес Запада мала, слаба и безначајна српска држава на Балкану. Такав став Запада проистиче из:

  • сасвим исправног виђења Србије као увек потенцијалног руског савезника;
  • велике „понуде“ других савезника на Балкану, много бољих од Србије,у политичкој конфронтацији Запада са Истоком.

Последњих десет година српске историје несумљиво показује да нема те политике Београда која може да промени суштинско виђење Србије од стране Запада, а камоли да суштински промени политику Запада према Републици Србији. Једини начин је да Србија као држава и Срби као народ нестану, али у том случају Запад не би могао да промени своју политику према Србији и Србима јер се не може променити политика према нечему што не постоји.

Ми разумемо и прихватамо као политичку неминовност овакав однос Запада према Србији.

Међутим, излаз, за разлику од бројних “неверних Tома”, не видимо у апсолутном потчињавању Републике Србије Русији и претварању Републике Србије у руску губернију. Највећа несрећа Србије је у чињеници да у њој, тренутно, доминирају два блока: они који би себе, своје најближе и своју Отаџбину беспоговорно продали Бриселу и Вашингтону, наивно се надајући да ће тако сачувати своју главу и они који би себе, своје најближе и своју Отаџбину беспоговорно продали Москви, наивно се надајући да ће тако сачувати своју главу.

Заслепљени својим лудилом, једни друге нападају не увиђајући да проблем није ни у Истоку ни у Западу, ни у Бриселу ни у Москви, него у чењеници да нас желе продати. Они не представљају Србију и нашу нацију, већ себе и своје личне интересе.

Међутим, горе изнешено размишљање не значи да Национална партија није у стању да препозна разлику између спољне политике Запада и Русије. Напротив. Национална партија види политику Запада као изразито анти-српску са крајњим циљем стварања мале, безначајне и национално непрепознатљиве провинције Брисела, под називом Србија. С друге стране, политика Русије у овом тренутку, као, уосталом, и увек до сада, не рачунајући комунистички период, подржава јаку, стабилну и просперитетну српску државу на Балкану. Сем тога, Национална партија веома цени данашњу принципијелну политику Русије која, за разлику од Запада, искључује наметање било каквог идеолошког модела партнерима у међународној политици.

Национална партија ће своју политику утемељити, не на слепом послушништву, личним интересима и емотивним осећањима, него на конкретним националним интересима српске нације.

Однос Запада према Србији у светлу интереса Западних народа

Запад је врло сложен политички и војни савез. Ми процењујемо да „резултантна“ политика Запада према Србији не представља легитиман интерес западних народа укључујући и амерички народ (шта год да се под тим подразумева). Не улазећи овде у процену самог система на Западу и интереса политичких и пословних елита Запада, сматрамо да је политика и војна подршка муслиманима и Шиптарима на Балкану дубоко у супротности са реалним интересима Западних народа, пре свега народа Европе. Европа, ако не и саме САД, пре или касније ће морати да покрене решавање “муслиманског питања“ у Европи, не због Срба и Балкана већ због сопствене безбедности и сопственог опстанака. То ће бити тренутак када ће легитиман интерес Србије и српског народа на Балкану коначно почети да се уважава на Западу.

Полазећи од свега наведеног у претходном пасусу, ми не сматрамо Западне народе српским непријатељима. Напротив. Западни народи, нарочито народи Европе, баш као и Срби, жртва су једне исте криминалне политике направљене по мери искључиво тренутних политичких и финансијских елита Запада.

Република Србија и суседне земље

Однос Србије према суседним земљама биће утемељен на односу реципроцитета. Сва права која држављани Републике Србије буду имали у суседним државама, имаће и њихови држављани у Републици Србији. Република Србија ће пружити сву неопходну помоћ и заштиту свим својим држављанима који се, тренутно, налазе ван наших граница.

Приоритет за Националну партију је Република Српска. Власт коју буде формирала Национална партија ће првенствено инсистирати на успостављању заједничког васпитно-образовног система; укидању граничних прелаза; давању свим држављанима Републике Српске држављанство Републике Србије; ближој привредној сарадњи; успостављање јединствених спортских такмичења, а када се за то створе услови, расписивање референдума о уједињењу. Дрина неће бити граница, него кичма српске државе.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: