Српска војска (НП програм)

Српска војска се димензионише и организује искључиво у складу са конкретним потребама државе огледаних у безбедносним изазовима.

Свака политичка или криминална активност која има за последицу угрожавање борбене готовости војске или нанесе материјалну штету војсци третираће се као тешко кривично дело акта велеиздаје (видети поглавље Криминал).

Законски ћемо забранити изнајмљивање јединица Српске војске за учествовање у империјалним ратовима НАТО пакта или било које друге империјалне силе.

Законски ћемо забранити изнајмљивање јединица Српске војске за учествовање у тзв. “мировним операцијама” УН или било које друге организације.

Српски држављани који желе да учествују у војним сукобима који се не тичу Републике Србије моћи ће то да раде искључиво без употребе обележја Републике Србије и без икакве умешаности српске државе у њихове подухвате.

Српски порески обвезници неће трошити новац на заштиту и помоћ држављанима Републике Србије који самовољно одлуче да учествују у туђим ратовима и дођу у позицију да им је потребна помоћ или заштита због такве одлуке.

Војна обавеза

Узимајући у обзир реално стање константне угрожености територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, Национална партије ће, ослањајући се на сличне примере из света, Законом о српској војсци обавезати све пунолетне држављане Републике Србије на служење војне обавезе.

Смисао војне обавезе је обука становништва за ратне услове. Биће организована и финансирана у складу са потребама и могућностима државе. Смисао војне обавезе није бескористан друштвени рад и психолошка терапија за фрустриране појединце већ максимална афирмација способности и посебности сваког војног обвезника у функцији борбене готовости Српске војске.

Сви држављани Републике Србије, без обзира да ли имају место пребивалишта на територији Републике Србије или у иностранству, ће након завршене средње школе морати да се одазову позиву за служење војног рока.

Дужина трајања војног рока и начин служења истог ће се прилагодити реалним могућностима појединца у зависности од пола, као и тренутним финансијским могућностима Републике Србије.

Српска војска ће се састојати од професионалаца и непрофесионалних војника – војних обвезника. Војна обавеза ће важити за све држављане Србије и исте ће појединац моћи да буде ослобођен само из здравствених разлога.

Поред „елементарне“ војне обуке (руковање пешадијским наоружањем и најосновнија пешадијска обука) сваки војни обвезник ће имати и посебну војну обуку у одређеном роду војске према потребама државе и појединачним способностима сваког обвезника.

Војна обавеза подразумева:

  • За мушкарце: војну обуку и активно учешће у Српској војсци у одређеном временском периоду и периодичну војну обуку и наставу после војне службе све до 60-е године старости.
  • За жене: војну обуку у много краћем трајању од оне за мушкарце искључиво у месту боравка и периодичну војну обуку и наставу после војне службе све до 60-е године старости.

Без обзира што ће морати да прођу војну обуку, особе женског пола неће моћи да учествују у борбеним дејствима, осим у ситуацијама потпуне мобилизације и опште угрожености Отаџбине.

Сваки српски држављанин који успешно заврши војну обуку имаће право на поседовање и ношење оружја без икаквог додатног и посебног услова. То право може да изгуби само у случају кривичног гоњења или губитка одговарајућих психофизичких способности.

Време проведено током служења војне обавезе уписиваће се као бенефицирани радни стаж.

Уколико се не јаве на одслужење војног рока, сви држављани Републике Србије ће, поред кривичне одговорности, изгубити право да икада добију пасош Републике Србије.

Професионална војска

Професионалци у Српској војсци ће моћи да буду искључиво српски држављани који нису кривично осуђивани.

У редове професионалног дела Српске војске ћемо, пре свих, примати искључиво војнике који имају искуства са ратишта широм српских земаља, а који су политичким чисткама западних послушника са власти, отерани из војске.

Одговорност за протекле ратове

И поред чињенице да смо скоро све ратове у протеклих 20-ак година изгубили, српски војници немају чега да се стиде. Они су били достојни својих светих предака. Ратове смо изгубили због корумпирано-неспособних политичара и ратних профитера.

Због тога ће Национална партија апсолутно све који су зарађивали на крви и патњи наше браће и сестара; све политичаре који су се договарали са нашим крвницима о подели српских територија и подржали срамну капитулацију; све генерале, старешине и војнике који су побегли остављајући незаштићену српску чељад, без икакве милости казнити за акт велеиздаје (видети поглавље Криминал).

Национална партија ће проверити сва решења о “војно неспособнима” и све који су учествовали у лажирању истих казнити деценијском робијом. Како оне који су ставили свој печат на решење, тако и оне који су за то платили.

Свим војницима који су учествовали у ратним дешавањима ћемо исплатити ратне дневнице и уписати проведено време на ратишту као бенефицирани радни стаж. Све породице палих бораца, као и ратни војни инвалиди и њихове породице (држављани Републике Србије али и сви добровољци из Русије, Грчке и других братских држава) ће бити збринути. Нећемо никога заборавити.

НATO и “мировне операције”

Задатак српске војске је да штити државу и држављане Републике Србије од сваке агресије. Њен задатак није да учествује у окупацији других народа и туђих територија нити да чува мир у другим државама. Не само да не постоји ни један једини разлог да порески обвезници Србије плаћају за овакве подухвате војске, него је употреба војске за окупацију других народа и туђих територија у суштинској супротности са најосновнијим системом вредности који ми подржавамо (видети поглавље X НАТО).

Српска војска ће интервенисати ван граница Србије само у случају масовног прогона или покушаја геноцида над Србима на њиховим вековним територијама на простору бивше Југославије.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: