Нападнути

bully-1

Пише: Владимир Челекетић

Први пут објављено 06.02.2016.

Родољупци су нападнути, тврди Душан Пророковић у свом тексту „Зашто сметају патриотске снаге“[1].

„За свега две недеље појавило се седам текстова“, што аутора наводи на закључак да је „више него очигледно да се акција координира из једног центра“. Ако добро разумем, ваљда нешто као генералштаб за медијски рат против родољубаца, а у рат су укључене и такве величине као што су Зорана Михајловић и Ивица Дачић.

Из Пророковићевог текста се може закључити да он, у ствари, има примедбу што су родољупци медијски нападнути и то ми није јасно. Оптужују ли они власт за велеиздају и општу пропаст земље? Нису ли чак помињали да власт, због тога, треба судити? Не кукају ли стално како постоји медијска блокада“ и како они никако да буду помињани на медијима? Ево, сад су помињани. Зашто се онда Пророковић буни? Како су они очекивали да буду помињани у окупираној земљи на „блокираним медијима“, него у негативном контексту? Није ли управо то оно што су они хтели? Разбијање медијске блокаде. И какво је то, уопште, питање, зашто сметају патриотске снаге онима које непрестано називају издајницима? Није ли логично да им сметају и не би ли њима, као „патриотама“, било необично да их издајнички медији помињу у позитивном контексту и није ли логично да марионетска власт, која спроводи, практично, злочин над сопственим народом, убиство нације и затирање српске државности, води медијски рат против својих озбиљних политичких противника? А колико су родољупци озбиљни говори и податак о седам текстова за „свега“ две недеље, што му дође, ако ми рачуница није погрешна, чак пола текста дневно. Узмимо сада у обзир све могуће медије у Србији, од највећих телевизија и радио станица до штампаних медија и интернет страница и видећемо колико су родољупци опасни када заслужују читавих пола текста дневно.

Но, по Пророковићевој логици, помињање родољубаца у негативном контексту је нешто лоше и показује да власт хоће да обори и оних 6 посто које имају. Претпоставимо, за тренутак, да се о родољупцима говори у ударним терминима највећих телевизија и да се о њима интензивно пише у најтиражнијим штампаним медијима. Да ли би, онда, имали 6 посто или мало више? И ако ја добро разумем њихову логику, они би баш то и хтели. Да се водећи медији њима баве представљајући их у позитивном контексту док они изјављују како власт води политику велеиздаје и како је треба судити. И све то, понављам, у окупираној земљи у којој су медији у „блокади“. Да, они би то хтели и не одустају од свог захтева, упркос томе што сви врло добро знају да то никада неће добити. За њих је, тражити нешто што не може, боље него покушати нешто што може. А шта може? Па може исто тако интензивно појављивање у водећим медијима, али за тако шта мора нешто и да се уради. Када је Фрауке Перти изјавила да имигранте треба упуцавати на граници [2], то су пренели многи водећи медији, у врло негативном контексту, а њеној партији је, „упркос“ томе, скочила популарност. Како сад то може, да партији скочи популарност, а сви „демократски“ медији о њој негативно причају и пишу? Компликовано, зар не? Ко би то разумео?

Читам, пре неки дан, неко саопштење Дверјана у којем се српске потурице, сасвим озбиљно, називају „Бошњацима“ [3]. Па онда, ДСС има примедбу [4] што Вучић хоће да насељава у Србију блискоисточне и северноафричке окупаторе Европе, али нема примедбу да они долазе, ако ће да одлазе (а шта ако неће?) и још инсистира да им се, док бораве у Србији, мора пружити сва сигурност. Да не помињем Пророковићев текст о „сарадњи цивилизација“ [5] у тренуцима највеће најезде муслимана или гомиле других текстова и изјава на различите теме. Будите искрени, господо, према себи, бар једном. Доста вам је пола текста дневно и 6%. И превише. А Зорани и Ивици да захвалите. То вам је бонус. Незаслужен. „Разочарани“ гласачи СНС. То је ваше бирачко тело. И идеолошки и интелектуално.

Даље, у свом тексту, Пророковић помиње Соњу Бисерко која има примедбу на „назадне снаге“ које подржава СПЦ. Прво, Соња је професионалац и ради оно за шта је плаћена. Друго, кад је већ оваква ситуација, може мало и да се спрда са родољупцима. Снаге које, врло отворено, подржава СПЦ, су снаге које Србију гурају у ЕУ и НАТО и праве Шиптарима још једну државу. Дакле, снаге, чији је један од идеолога (пардон, идеологкиња) Соња Бисерко. Никада овакав слом српске родољубиве мисли и политике не би био могућ без отворене подршке СПЦ. То је највеће издаја у модерној српској историји, која превазилази све издаје политичара. И Соња то зна, као што и Пророковић то зна. Соња то неће да каже, зато што јој се не исплати, а Пророковић зато што не сме. И то је само још један показатељ зашто они које представља Пророковић немају шансе против оних које представља Соња.

Дакле, ствар је врло јасна. Вучић ће имати већину да заврши посао, управо онако како Пророковић пише. Предаја Србије Бриселу, признање Косова и сахрана српске привреде уз пун благослов са трона Св. Саве и све то уз леп „демократски“ декор који ће чинити родољупци. Шест посто „патриотских“, плус шест посто радикалских за специјалне ефекте, читавих 12 посто за декор, што је, ако болоњским програмом није промењено, а чини ми се да није, још увек значајно мање од 88% плус благослов, колико ће имати „демократска“ Србија. И то је оно што Пророковић не схвата. „Координација из једног центра“ за пола текста дневно плус Ивица и Марица није оно што је Вучић послао против родољубаца, већ оно што је послао да им помогне, да не падну испод тих 6%, иако се они својски труде да не добију ни толико.

Коначно, нећу бити неправедан према Пророковићу и признаћу да је написао једну велику истину.

„…судећи по изјавама челника овог савеза и свих до сада публикованих ставова, представници овог блока [су] много више удаљени од еврофанатичне опозиције, него од делова власти који, макар и само вербално, показују неку жељу за формулисањем политике која ће Србију очувати као суверену земљу, којом ћемо се више ослањати на искрене савезнике у свету.“

Да, то је цела прича о родољупцима. Ако може да се узјаше на грбачу српских пореских обвезника и „онда вербално показивати жељу“. Видели су како бившим родољупцима то иде, зашто и они не би пробали?

[1] http://srpskaakcija.com/2014-04-18-18-24-28/2670-z-sh-s-u-p-ri-s-sn-g

[2] https://uk.news.yahoo.com/german-populist-party-eyes-gains-despite-shoot-migrants-150811509.html

[3] http://www.dverisrpske.com/sr/nas-stav/7790-odbrana-grba-belog-andjela-je-odbrana-zakona-.html

[4] http://srbin.info/2016/02/04/dss-srbija-nema-obavezu-da-trajno-prihvata-migrante/

[5] http://srpskaakcija.com/2014-04-18-18-24-28/2192-d-li-n-z-d-sn-d-ni-d-br-d-pr-vi-rb-n-v-zid

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: