Хоће да га убију!

cartoon_hitman_by_andreygorkovenko.jpg

Пише: Владимир Челекетић

Први пут објављено 01.12.2015.

Кажу надлежни другови, хоће да убију премијера. Занимају са тим српску јавност већ недељама. Шта да се ради, такав је живот. Има опасних занимања, али људи који их обављају обично не кукају по медијима како постоји могућност да страдају. Ја на знам да, на пример, рудари зову новинаре па причају како сваки дан стављају главу у торбу. Или монтери, који раде на великим висинама. Или пилоти борбених авиона, или возачи рели трка, или професионални рониоци, … Исто тако, бити шеф мафије је опасан посао. Додуше, има војска мафије да штити, али ништа није сто посто. Деси се, па и шефа мафије скрате за главу. Обично конкурентска мафија. Такво му радно место. Истини за вољу, ни шефови мафије обично не траже симпатије и подршку јавности због реалне опасности којом су изложени. Али, ево, има неких, па и то раде. Мало необично, не сећам се тога из филмова о мафијашима. Ко неће да ризикује живот на послу не треба да буде рудар, ни пилот, ни професионални возач, ни ронилац, ни …. шеф мафије. И заиста, некима досади па промене занимање. Данас возиш, сутра не возиш. Данас рониш, сутра не рониш. Хвала лепо, али доста је било. Сада одох да радим нешто друго. Е, али то иде мало теже са шефовима мафије. Узео сам колико ми треба, одох у пензију. Не може. Тј. може, али онда се још лакше остаје без главе. Такав им посао.

Није то у Србији нешто необично да се убије премијер. Убили су већ једног, па шта? Шта се Србима променило? Шта је био основни смисао боравка на било ком нивоу власти пре њега? Пљачкање Срба. Шта је био смисао у његово време? Пљачкање Срба. Шта се променило после његовог убиства? Ништа. Опет је пљачкање Срба основни смисао боравка на власти. И опет се све уклопило у оно што знамо. Шефа мафије не убија „обичан“ и „поштен“ свет који је страдао од мафије. Не, убија га конкурентска мафија или његови дојучерашњи сарадници, домаћи или страни, све једно. И ту се круг затвара. За „обичан“ и „поштен“ свет сасвим је неважно ко је шеф мафије, док год постоји мафија.

Ако је због политике коју води, сумњам да ће нека од западних влада наредити Вучићево убиство. Да га мењају Чедом Јовановићем или Наташом Кандић нема смисла. Од њега бољи и ефикаснији не би били ни једно ни друго. Додуше, кажу другови „патриотски“ аналитичари и стручњаци да може бити да хоће да га убију због мале фарсе у Москви и сличне фарсе у Кини. Представу за родољубиву Србију и замајавање Путина, они сматрају високо патриотским чином и политиком „балансирања“. Па сад, зато што је мало ишао да „балансира“, да га Американци и Енглези скраћују за главу?!?

Видим, огласио се и друг керамичар. [1] Војска ће да чува шефа. Ваљда, за сада, само по земљи. А када Руси дају оне силне авионе, онда и из ваздуха. Па кад неки криминално-мафијашки тајкун потегне да убије шефа, а миг једну ласерски навођену, право у главу! Пре тога морају да се ставе плочице на под од кокпита. Руси то не раде. Немају керамичара за министра одбране. Није ми јасно како их до сада неко није окупирао?!

Значи, само да стигну авиони. Хоће Руси. Опште је позната ствар да они бесплатно деле наоружање НАТО вазалима и потенцијалним непријатељима. Ко не верује нека пита „патриотске“ стручњаке и аналитичаре.

Како било, једно је извесно. Криминално-мафијашки тајкуни и остали опасни елементи неће убити „обичног“ и „просечног“ Србина, него ће наставити да га пљачкају, заједно са шефом. Овим или неком другим, све једно. Док год има довољно Срба да то трпе. А има их, више него довољно.

[1] http://srpskaakcija.com/2014-04-12-22-33-52/2429-g-shic-vucic-n-ugr-z-ni-i-u-z-lji-v-s-srbi-spr-n-d-g-s-cuv

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: