Збогом памети (2)

zbogom-pameti

Пише: Владимир Челекетић

Први пут објављено 23.11.2015.

„Налетех“ данас на Новом Стандарду, на чланак стар читава три месеца. Назив чланка је „Збогом памети (1)“. [1] Повод за овај текст јесу неки коментари испод тог чланка. Неко би помислио да је бесмислено писати читав текст због коментара на Интернету, али ти коментари су толико типични и добро показују шта је проблем тзв. родољубиве Србије, а проблем нису ни марионетска власт ни Запад. Сем тога, нисам био у позицији да одговорим испод наведеног текста из разлога које ће најбоље објаснити администратор Новог Стандарда.

Прво ћу навести коментаре битне за овај текст:

Гремлин ->Miksha011• pre 3 meseca
Погледајте овај, прилично бајат, чланак: http://sloven.org.rs/srb/?p=3780
Немам појма ко је тај Владимир Челекетић, ни шта је та НП, знам само да ми сама њихова иконографија ствара приличну одбојност. А што највише плаши – човек је 100% у праву. Ја бар поштеније написан и ближи мојим размишљањима чланак још нисам нигде прочитао.

Miksha011->Гремлин • pre 3 meseca
Не знам да ли је то исти господин Челекетић који је коментарисао на НС, има томе доста времена… Ако јесте, сећам се добро да је и тада писао о стварима које наводи у тексту. Језа Гремлине.

Гремлин->Miksha011 • pre 3 meseca
Ај, ај, ЈЕСТЕ! Тек сад повезах. Вѣроватно је исти човѣк у питању, има ретко презиме. А у иницијативном одбору је и онај Калуђеровић, који је такође којекуде коментарисао. Ево их:http://nacionalnapartija.net/и…

Miksha011->Гремлин • pre 3 meseca
Јесте, сад сам прегледао сајт НП и видим да г. Челекетић живи у Африци. То је он…

Црна Мамба->Гремлинpre 3 meseca
Човек је фашиста по убеђењу…не једном сам се расправљала са њим на НС..
На страху овакви опстају..

Гремлин->Црна Мамба • pre 3 meseca
Нерадо потежем тако крупне квалификације типа „фашиста“, али, како горе већ наговѣстих, већ сам избор боја, логоа партије говоре вама у прилог.
Челекетић је чланак писао прошле године, поводом протеста грађана Младеновца због најављеног отварања азила у околини тог града: http://www.blic.rs/Vesti/Beogr…
Онда је то писаније и могло звучати као страшило за малу децу: још неје било ни зимошње „сеобе Шиптара“, ни ове поплаве избеглица с Истока. Данас његова логика већ звучи беспрекорно – ставимо ли је поред последњег Пророковићевог, или новијих Цвијановићевих чланака, рецимо, они поред ње звуче бледо и неубедљиво. Још пар иступања разних бранкица и „усвајачица“ а ла Милићева и – Челекетић испаде ПРОРОК. Ђаво ће га знати колико челекетића има на маргинама овог друштва. А с маргине у саму жижу дешавања се могу померити док пуцнете прстима. И онда – збогом памети. Ено вам Украјине за пример.
Имамо се чега плашити. У овом случају и страх је здравији од одмахивања руком.

Црна Мамба->Гремлинpre 3 meseca
Он те ставове понавља, колико ја знам, 10 година, а да је фашиста јесте. То сам му рекла у посту неколико пута-није се бранио, а могао је.

Пророковање

Чланак „Азил у служби геноцида“ [2] написан је 20. октобра 2014. Да ли су Срби знали, прошле године, да владе ЕУропских земаља, наочито владе западноевропских земаља, воде политику масовног насељавања неевропског становништва? Да ли су знали, прошле године, са чиме је суочено аутохтоно европско становништво због такве политике? Да ли су знали, прошле године, да та политика траје деценијама? Да ли су знали, прошле године, да власт у Србији води ЕУропску политику од 2000. не питајући за цену коју ће Срби и Србија да плате? Да ли су знали, прошле године, да су Срби већ законски дискриминисани у Србији, у односу на „мањине“, Цигане на пример? Да ли су знали, прошле године, да Устав и закони Србије дозвољавају масовно насељавање туђинаца?

Ако је одговор на сва ова питања „да“, а нико ме не може убедити да одговор није „да“, ако мислимо на Србе који коментаришу на Новом Стандарду, онда се поставља питање да ли је била потребна „сеоба Шиптара“ и „поплава избеглица са Истока“, у међувремену, да би тај чланак од „страшила за малу децу“ постао „пророчки“?

Наравно, не ради се о непознавању чињеница. Ради се о нечем другом, што ја нисам стручан да објасним. А то друго, манифестује се тако што родољубива Србија просто одбија да се суочи са реалношћу, резоном да у Србији и међу Србима неке ствари „не бивају“. Исто је било и са педерима или у вези са неким другим стварима. О томе сам већ писао у чланку „Питање избора или избор питања?“ [3] Тај осећај посебности, чак и супериорности, који добар део родољубивих Срба гаји, оставља их потпуно неспособним да реално процењују догађаје.Зато имамо смешну ситуацију да једноставна анализа опште познатих чињеница и закључци који из ње произилазе бива, прво, проглашена причом за застрашивање деце, да би се онда аутору исте приписивале наднаравне особине.

„Фашизам“

Коментатор Гремлин пише: „Ја бар поштеније написан и ближи мојим размишљањима чланак још нисам нигде прочитао“. [Ово се односи на чланак „Азил у служби геноцида“].

После тога, потврђује сумњу да је аутор „фашиста“.

„Нерадо потежем тако крупне квалификације типа „фашиста“, али, како горе већ наговестих, већ сам избор боја, логоа партије говоре вама у прилог.“

Сада се поставља питање: шта је то што некога чини „фашистом“, или заговорником какве друге идеологије? Боје на симболу партије или идеје које заговара? Коментор Гремлин се слаже са ставовима изнетим у тексту „Азил у служби геноцида“, али му се не свиђа лого? Ако се слаже, онда је и он „фашиста“, под условом да за дефиницију „фашизма“ узмемо оно што нуди званична ЕУропска пропаганда. Ако је и он „фашиста“, зашто му онда смета лого који је „фашистички“?

crna-mamba

Црна мамба, прикривени фашиста у природи. Иако је змија сива, унутрашњост њених уста је црна, што открва њену фашистичку природу

Претпоставимо, за тренутак, да је уместо најезде Арапа и црнаца, Европа суочена са најездом Украјинаца. И тамо је рат. Могло би да се деси. Да ли би онда имали драму какву имамо сада? Не би, јел тако? Зашто? Зато што су Украјинци бели и хришћани. Дакле, европске земље, у које би они долазили, не би биле суочене са инвазијом људи друге расе и друге вере, а то је основни проблем. Зашто је то проблем? Сад бих српским „антифашистичким“ родољубима требало да цртам, јел, па ево један цртеж. Додуше, нисам ја цртао, али послужиће. [4]

nile_perch

Нилски гргеч [4]

Наравно, овде појам „хришћани“ није употребљен у оквиру теолошке расправе која се бави римокатоличком и другим јересима, нити је ово расправа о томе колико је заиста правих хришћана у смислу редовног и правилног практиковања онога што вера налаже. Или, можда, и то треба да се црта, као и све остало?

У чему је, онда, разлика између Срба „фашиста“ и српских родољуба који су „антифашисти“? У томе што „фашисти“ смеју да кажу оно што „антифашисти“ не смеју, мада исто мисле. Додуше, враг је однео шалу, па су и „антифашисти“ почели да помињу неке ствари о којима су тако громогласно ћутали годинама. [4]

Ускакање са маргине

Даље, у коментару, коментатор Гремлин пише:

„Данас његова логика већ звучи беспрѣкорно [мисли се на текст „Азил у служби геноцида“] – ставимо ли је поред последњег Пророковићевог, или новијих Цвијановићевих чланака, рецимо, они поред ње звуче блeдо и неубeдљиво.Још пар иступања разних бранкица и „усвајачица“ а ла Милићева и – Челекетић испаде ПРОРОК. Ђаво ће га знати колико челекетића има на маргинама овог друштва. А с маргине у саму жижу дешавања се могу помѣрити док пуцнете прстима. И онда – збогом памети. Ено вам Украјине за пример.
Имамо се чега плашити. У овом случају и страх је здравији од одмахивања руком.“

Целокупна родољубива Србија је на маргини, управо због стручњака и аналитичара типа Пророковић или Цвијановић. Већ деценијама, идеолози родољубиве Србије саветују Србима како и шта да раде, али тако да се те радње уклопе у њихове фантазије о „домаћинској“, „правдољубивој“, „гостољубивој“ и „демократској“ Србији, која не постоји нигде мимо њихових глава и која не може постојати у реалном простору и времену, у данашњој Европи, таман да Срби и јесу такви каквим их „патриоте“ стручњаци и аналитичари сматрају.

Но, пошто је, у целој ствари, „фашизам“ неспоран, опасност од њега мора бити потврђена. Пошто боје и симболика, ипак, не могу бити крунски аргумент, остаје да се прогнозира украјински сценарио. За то, већ, уистину, треба бити пророк. Ако Срби, који су вољни да спрече предавање Србије Арапима, црнцима, Циганима и Шиптарима, дођу у позицију власти, Срби ће кренути у рат против Руса зарад интереса Вашингтона и Брисела?!?! По логици српских родољуба „антифашиста“, то је лакше прогнозирати од онога што прогнозирају „фашисти“. Ето, то је већинска родољубива Србија и онда није никакво чудо што та и таква Србија, главне узроке своје трагедије тражи у криминалцима и марионетама на власти или у Западу и вечитим заверама против Срба, а не у сопственом лудилу.

Која је боја „фашистичка“?

Пошто нико од учесника у расправи није имао примедбу на оно што пише у тексту „Азил у служби геноцида“, нити је нашао за сходно да помене нешто из програма НП, што би указивало на „фашизам“, остало им је да се сложе да аутор мора бити „фашиста“, због предложеног симбола партије.

Пошто је мало вероватно да је проблем у белој, мора да нечег „фашистичкој“ има у црној. Занимација НП логом била је присутна и на Видовдану, где су програм партије и цела идеја изложени. [5] Способност Срба да се баве периферним стварима, док им суштина промиче, добро је позната, па је на сајту објављена расправа после које је усвојен предлог за лого, пошто је испало да је Србима то најважније. [6]

Дакле, какве би боје требале да буду по мери српских родољуба „антифашиста“?

leopard-2

Леопард антифашиста

 

crni-leopard

Леопард фашиста

 

Боје са српске тробојке? Ето им логоа Вучићеве партије. У Србији је, увек, владајућа партија била јача од државе, па је логично да партија преузме симболе државе, јел тако? Но, људи који су предложили стварање НП не мисле тако. За њих је држава изнад партије и партије не треба да преузима симболе државе. Још један доказ за „фашизам“?

Плава? Ето им клуба љубитеља Војислава Шешеља, који се и даље назива „странком“. Ту могу наћи лепе идеје за спас Србије и Српства. На пример, паљење хрватске заставе. То ће, дефинитивно, да помогне. Или, ето партије необавештених, познате у народу као ДСС, чији су чланови једино обавештени о томе где се могу пљачкати Срби, па немају ништа против да деле власт са другим лопинама на разним нивоима, као, на пример, са педерским шетачем у Београду.

Жута? Сувише компромитовано.

Зелена? Не, неваља зелена, због Ираца, јел тако? Нешто нисмо добри са Ирцима ових дана? Или,… неће бити да је због Ираца, него због неких других, али нећемо о томе да не би заглавили у „фашизам“.

Црвена? Ето им свих могућих врста комуниста, социјалиста, левичара, … А ако им се комунисти баш не свиђају, ето им заштитника „традиционалних вредности“ (шта год да то значи) из Двери. И они су црвени.

Дакле, ако нам се све ово не свиђа, шта остаје?

Није ли родољубива Србија деценијама доказивала како су четници били „антифашисти“. Да, деценије је потрошила да их „изједначи“ са комунистима, који су, треба ли да потсетим, за разлику од четника, ратовали против Српства. Е, сад кад су „изједначени“, родољубива Србија може слободно да маше четничким заставама, што, иначе и ради.

chetniks_flag-svg_

На шта ова застава српских „антифашиста“ више подсећа? На НП лого или на Дверјански лого?

Закључак

Већина родољубивих Срба може наставити да живи у свом свету фантазија у којем „гостопримљиви домаћини“, на крају и упркос свега, побеђују светске заверенике, Сораша и друштво, масоне и Ватикан. Побеђују их истином и правдом, снагом моралних аргумената и сви светски завереници коначно „схватају“ да су Срби „били у праву“, да су увек били жртва. То тако функционише у свету, насилници „схватају“ своје погрешке, кају се и извињавају, само Срби то треба да им „објасне“. Мислим, у свету српских фантазија. Но, када једном изађу из тог света и суоче се са реалношћу, може се десити да сами Срби нешто схвате, на пример, да више не постоје као народ. Нека тада приупитају Пророковића и Цвијановића да им објасне шта се десило.

Но, уколико родољубива Србија хоће да Срби опстану, можда би требала да смисли нешто друго.

leopardi

[1] http://standard.rs/zeljko-cvijanovic-preporucuje/32551-збогом-памети-1

[2] https://svitanjeblog.wordpress.com/2017/01/27/azil-u-sluzbi-genocida/

[3] https://svitanjeblog.wordpress.com/2017/02/03/pitanje-izbora-ili-izbor-pitanja/

[4] https://svitanjeblog.wordpress.com/2017/01/27/crtanje-nilskog-grgeca/

[5] http://nacionalnapartija.net/видовдан-страница-1/

[6] http://nacionalnapartija.net/kako-je-nastao-np-logo-1/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: