Поверење

vakcina

02.06.2018

Пише: Владимир Челекетић

Да ли су вакцине штетне за здравље пита се, већ одавно, српска јавност. И не само да се пита него се воде жестоке расправе, власт прети, а противници обавезне вакцинације организују демонстрације. Ко је компетентан да одговори на питање да ли су вакцине штетне? Логично, само онај ко испуњава два услова: да је стручан и да располаже потребним информацијама у вези са конкретним вакцинама. Колико је таквих људи у Србији? Дакле, лако се намеће закључак да је врло мали број људи у Србији, занемарљиво мали, можда тек неколико њих, заиста компетентно да одговори на постављено питање. Ако је тако, зашто онда толики Срби воде расправе о нечему у шта се не разумеју?

Заборавимо, сада, на вакцине и замислимо следећу ситуацију. Замислимо „просечног“ путника који је сео у авион и чека полетање. И замислимо да га неко приупита, мисли ли он да је безбедно летети том компанијом, тим авионом, са том посадом. Шта ће му наш „просечан“ путник одговорити? Највероватније, одговориће му да мисли да је јесте безбедно. На основу чега је, он, формирао такво мишење? Зна ли он ишта о авиону у који је сео, зна ли ишта о посади, о механичарима који су авион одржавали, о безбедности на аеродрому са којег полеће? Не, ништа од тога он не зна, па ипак, он „мисли“ да је безбедно или, да будем врло прецизан, он „верује“ да је безбедно зато што има „поверење“ у ту компанију, због тога што је позната, због тога што је велика, због  што је из те и те земље, због тога што је летео са њима више пута, због тога што нису имали несрећа у скоријој прошлости … због овог, оног, трећег, четвртог или десетог разлога и ти разлози ће му бити довољни да не мисли о томе да ли је капетан претходно вече попио пола литра вискија и да ли је механичар заборавио шрафцигер у десном мотору, на пример. А и да мисли о томе, ништа му неће помоћи, јер до одговора неће доћи. Он је суочен са врло простим избором. Имати поверење и летети или немати поверење и тражити друго превозно средство.

Какве ово има везе са вакцинама? Па принцип је исти. „Просечан“ Србин не зна да ли су вакцине штетне и нема начина да сазна. Он има прост избор. Имати поверење у онога ко вакцине набавља и вакцинисати се или немати поверење и не вакцинисати се. Са сличним избором суочавају се милијарде људи свакога дана у разним животним ситуацијама. Без поверења у институције, организације, фирме, удружења, у друге људе, уопште, друштвени живот не би био могућ. Људи су „програмирани“ да имају поверење, по дефиницији и тек када се то поверење изневери, када се покаже супротно од онога у шта се, по аутоматизму верује, тек тада се може имати основана сумња.

Дакле, питање за „просечног“ Србина није да ли су вакцине штетне, јер он на то питање не може да одговори, него је питање има ли он поверење у оне који вакцине набављају и оне који их наговарају да се вакцинишу?

А ко су то „они“? То је „држава“. Шта „просечан“ Србин зна или, бар, може да зна о онима који се у Србији називају „државом“? Двехиљаде и девете године, пошто је 50 Кинеза добило кијавицу, Тадићева власт је потрошила силне државне паре и увезла вакцине против „свињског грипа“, али не са намером да вакцинише свиње, већ Србе. Велики део стручне јавности био је против масовне вакцинације становништва, тврдећи да су вакцине вишеструко штетне, али ја власт истрајала у свом науму. Срећом, Срби се нису одазвали позиву па је масован погром изостао. Овај пример нам говори да је тадашња власт била спремна, буквално, на злочин, само да би се неки људи из власти и око власти „уградили“ у посао са вакцинама. Мисли ли неко да је данашња власт другачија у смислу да није спремна на злочин над сопственим народом? Мисли ли неко да се, од тада, нешто, у том смислу, променило?

Србија је земља у којој се, сваких седам година, чедоморствима, направи један Јасеновац. Истини за вољу, Хрвати су, још увек, ефикаснији, али злочин Срба над Србима, оним најневинијим и најбеспомоћнијим, траје много дуже и жртве се већ мере милионима. И ова власт, као и толике пре ње, стоји чврсто на становишту да је тај масован злочин ствар „женских права“. Да „право“ оправдава злочин. Исти став су имале и усташе, зар не?

Србија је земља чија је власт политички савезник Харадинаја и Тачија, земља чију власт саветује Блер, земља чија власт пријатељски дочекује Шредера и Столтенберга, земља чији први човек те власти шени пред Клинтоном, земља у којој се сваког дана ризикују животи и здравље хиљада Срба у име „права“ белосветске руље која тумара Србијом, земља у којој је снагом пендрека и медија омогућено педерском лобију да трује све аспекте друштвеног живота, земља у којој водећи медији неће и не смеју да кажу да је  су једног Рашу Попова пребили Цигани, земља чији је премијер по занимању лезбејка која је и постављена на то место само зато што је лезбејка у складу са политиком потпуног и свакодневног понижавања Срба.

Мисли ли неко да у таквој земљи, ризиковање живота милиона, зарад материјалног интереса неколицине, није могуће?

Но, будимо објективни до краја. То што је нешто могуће не значи и да јесте. Да ли су те конкретне вакцине, о којима се пише и говори, штетне за здравље? Не знам. Но, знам нешто друго.  Свако онај ко мисли да у постојечем систему, „демократски“, Срби могу доћи до власти у коју могу имати поверење, која неће бити спремна на злочин над сопственим народом зарад личне користи појединаца из власти, мора бити врло наиван. Постојећи систем не може изнедрити другачију власт.

Давно је то било, негде на обали језера Кариба, у Зимбабвеу, видео сам црнца који пеца, загазивши у воду до изнад колена. Упитао сам другог црнца, који је био у близини, зар то није опасно, зар се пецарош не плаши крокодила и нилских коња? Овај је само слегнуо раменима и лаконски одговорио: „шта ћеш, живот је опасан“.

Пецароши са Карибе морају да живе са ризиком пред који их је живот поставио. Морају ли и Срби, због шаке олоша, којем су дозволили да управља њиховим животима?

13 мишљења на “Поверење”

 1. Само излазак на улице, једино слободно медијско место, обједињено,
  како је било на 114. и 115. литији монаха Антонија.
  Ко не верује, нека погледа реакцију државних кербера на “БУЉУЦ ОН ЛАЈЕ“

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

   1. Помаже Бог Владимире. Тачно је да смо изгубили поверење у државу, али и путем друштвених мрежа полако се разоткрива истина о штетној вакцинацији. Док је народ имао поверења у државу(и ако држава није била ништа боља) , примало се свега три вакцине, са потврдом државе да су вакцине безбедне, а данас чак 15 без икакве гаранције од државе . Народ полако сазнаје ко влада светом , ко производи вакцине, који их увози без икакве контроле уз велику провизију, какви су планови насилном вакцинацијом. Још кад је Србин видео да сиријски емигранти не морају да се вакцинишу и њихова деца слободно могу да иду у наше школе и ако нису вакцинисана, док наша не могу, онда је опало још више поверење у ову власт. Хвала Богу тако и треба да буде.
    Е сад се питаш шта би било да је изашло милион Срба на улице Београда.
    Арлибалд Рајс је написао нама Србима „Срби чувајте своје духовне вредности, или ће те запасти у још веће робство“.
    Велика Војводкиња Марија Владимировна глава данашње породице Романових је рекла за Русе, што важи и за нас Србе. :“Ни једна деструктивна сила не би довела до хаоса и поремећаја којег смо преживели, да су људи поштовали своје духовне , моралне и националне вредности“.
    Јасно је да ни Срби ни Руси нису чували своје духовне, моралне и националне вредности , и зато смо и једни и други запали у робство у којем нам прети нестанак.
    Шта нам је онда чинити.? Ако хоћемо да се ослободимо и спасемо, онда морамо да послушамо оно што су нам умне главе саветовале.
    Ако погледамо у историју, кад год су Срби сложили и стали под часни крст , с вером у Бога победили су сваког непријатеља, а онда када су Срби били не сложни и духовно ослабљени били су у робству. Цар Лазар сложи Србе , пречести војску и с вером у Бога крену ка три пут већој турској војсци, коју натера да се врати одакле је и дошла. Сетимо се наших предака који са Крфа кренуше с вером у Бога и победише војску из пола Европе. Пред сваки бој Срби су помолили Богу и побеђивали.
    А шта данас имамо у Србији. Србе одвојене од вере у Бога, који се клањају жутој патки и пентограму. Нису комунисти спроводили своју идеологију, да би нас спасили, већ циљ постављених комунистичких власти је био да се уништи духовна вредност код Срба. Кад човеку уништиш духовну вредност, онда си му уништио и моралу и националну. Срби су се или одрекли вере у Бога, или духовно ослабили( наравно не сви, остало су у мањини), па не хају више ни за морал ни за нацију и државу.
    Морам признати да нисмо били бољи ни пре доласка комуниста на власт, јер да смо били бољи, комунизам нам се не би ни десио, али очигледно је да је комунизам уништио и оно мало што је вредело код Срба.
    Да би се било шта променило у Србији, потребни су нам Срби онакви какви су победили и Турке и Аустроугаре, Срби са свим својим духовним моралним и националним вредностима. Прво што се мора урадити, је да се Срби пробуде, врате вери у Бога, да би се поново били они стари Срби са свим својим духовним, моралним и националним вредностима. Без таквих Срба промена неће бити и нема потребе да буде, јер коме треба народ који се не клања Богу, а клања пентограму и жутој патки.
    На 114 литији испод часног крста окупило се негде до 5.000 људи. После те литије удба се залетела, па је запретила смрћу Хелени Гранић, др Јовану Стојковић уценили и избацили из удружења, запретили Мили Алечковић, да не сме више да се појављује на литијама, запретили Златановићу, да не сме да објављује никакве вести са литија, запретили су свим говорницима да не смеју да долазе на литију. На следећој литији нико се од њих није појавио. А шта мислиш шта би тек било да нас изађе милион.
    Да се на литији појави и 100.000 људи, то значи да се Срби вратили вери у Бога, односно да су се Срби вратили својим духовним моралним и националним вредностима и да неће више да буду робови.
    Знају наши непријатељи и издајници на власти, да само слога око Бога Србина спашава, зато ни један медији не сме да пренесе вести ни са једне од 118 литија, зато уцењују и прете свим учесницима литије, зато у Србији постоји преко 100 странака и преко 100 удружења и још толико НВО и фондова, да би се Срби држали подељеним и којим случајем не би вратили вери у Бога.
    Без вере у Бога и без Божије помоћи, Срби се никад нису ослободили, нити ће икад. Према томе ићи ћемо са литијама, све док се Срби не оБоже, не сложе и не стану под часни крст, све док траје издаја и у држави и у цркви..
    С вером у Бога , за златни крст и слободу златну, Срби су се увек борили и побеђивали . Тако МОРА бити и овога пута.

    Liked by 1 person

   2. Бог ти помогао Ацо. У „спонтани“ духовни препород Срба, или било било ког народа, ја не верујем. Тако шта се никада није десило у историји, па сумњам да ће се сада десити. Једино што јесте могуће и што се дешавало, јесте да неколицина „закува“, а онда „повуче“ за собом довољну масу и озбиљно угрози постојећи поредак. Но, чак и то је врло мало вероватно у Србији у догледној будућности.
    Питање које сам горе поставио: „шта ако изађе пола милиона?“, јесте, заправ, суштинско питање за тзв. патриотску Србију. Када следећи пут одеш на литију упитај оне око себе, а упитај се и сам: „шта ми, заправо, хоћемо?“. Ево, замисли да нестану стране силе и Вучић и сав домаћи олош и да седнемо пред празним листом папира, знамо ли ми какву би земљу хтели, како би изгледала та Србија коју би правиле патриоте? Шта би писало у Уставу и да ли би, уопште, Устава било, како би се долазило на власт и како силазило са власти? Кад на тa питањa одговоримо, ма колико одговори били неприхватљиви или, чак, страшни за огромну већину, ми ћемо имати почетак. До тада, као дете, плачемо због онога што нам се не свиђа. То је све.

    Свиђа ми се

  1. Поздрав Урбани. Нисам одустао, али нисам имао о чему да пишем од октобра прошле године. Кад год би ми непто пало на памет испоставило би се да сам о томе већ писао.

   Свиђа ми се

   1. Мислим да не треба то да те брине, мишљења треба понављати с времена на време, тако се освежавају, обогаћују, и доводе у корак са савременим збивањима. На жалост, већина људи је способна да обрати пажњу само на дневна, евентуално седмична дешавања.

    Свиђа ми се

   2. Дођавола са већином, Урбани. Већина, свакако, ни о чему не одлучује. Никада и нигде.
    „Заглављени“ смо са нашим родољупцима, једнима који би да „поправљају демократију“ и другима који чекају да се „Срби врате вери“. Ни једне једине мисли мимо тога у јавном простору.

    Свиђа ми се

 2. ,
  Владимире читај шта пишем. Знам да немаш пуно времена, али би било добро да одгледаш и понеки говор монаха Антонија.
  Нико не чека на спонтан преображај народа, већ народ и преко литија и преко ово мало друштвених мрежа позивамо да се врати вери у Бога и да сложно станемо под часни крст.
  Ми са православним литијама не тражимо смену издајника на власти, јер чак и да га сменимо, белосветске фукаре ће лако оваквим Србима потурити друго кукавичко јаје, које ће га безбожни Срби прихватити као своје..
  ЦИЉ ЛИТИЈА ЈЕ БОРБА ПРОТИВ СВИХ ИЗДАЈА И ПРЕВАРА У ДРЖАВИ И ЦРКВИ, АЛИ ПРЕ СВЕГА Х О Ћ Е М О, ДА СЕ СРБИ ВРАТЕ БОГУ , и да само у Бога да верују, а не да верују у којекакве Вучиће, Шешеље, Обрадовиће, Јанковиће и остале холштапере и издајнике. Да ли ти знаш да се Срби заваде са најрођенијим јер један гласа за Вучића а други за Обрадовића.
  Хоћеш ли да кажеш да је Арчибалд Рајс био будала, када је видео суштину нашег проблема, или Марија Владировна такође будала и да не зна шта прича.
  Ако хоћеш да решиш један проблем, не можеш проблем решити критикују ћи га, и отклањати последице, већ мораш наћи узрок проблема, да би решио цели проблем.
  Замисли да ти се не дај Боже сруши изливен стуб на градилишту. Ти уклониш њега и поново налијеш други, и тај други ти се опет сруши и тако неколико пута, али ако после првог нађеш узрок због чега се срушио, онда ти се остали неће срушити. Или други пример. Заболи те глава и одеш код доктора. Доктор ти напише лек против болова, а ти одеш сав срећан кући, а трећи дан не дај Боже пандркнеш. Због чега? Доктор ти је само дао лек да ти елиминише бол, али ти није уклонио узрок бола, који је можда био због излива крви на мозак.
  Тако исто ако хоћемо да решимо стање у Србији, морамо да нађемо узрок. А узрок нису лоши економски програми нити људи који воде лошу економску политику, већ народ који се одрекао вере у Бога ,одрекао се морала, одрекао се нације. Жали ми се рођак са села како се тешко живи, а ја му кажем шта ти очекујеш од издајника и лопова који су на власти и за које си гласао, а он ми каже и ти би крао да си на власти. Можеш ли да схватиш да већини народа у Србији не смета што су лопови и издајници на власти, И ти хоћеш сад таквом народу да поставиш нормалне људе са добрим економским програмом, који ће Србију да спасе. То ти је не могућа мисија.
  Прво мораш да сагледаш глобално стање. Прва чињеница је да није само Србија поробљена. Поробљене су и Америка и Енглеска и Немачка и Русија, нико од њих не води политику у интересу свог народа, већ у интересу светских владара. Ако би и на силу покушао нешто да промениш у Србији, прво немаш народ за то, а друго не само да помоћ не би добио ни са једне стране, већ би НАТо трупе за мање од два сата биле у Београду. Србија нема ни војску ни полицију која би стала уз народ, нема ни једног спољног пријатеља који би помогао у ослобађању.
  Не може се у Србији ништа урадити, док не дође до промена на глобалном нивоу, или бар у Русији, али и тада до промена може доћи само ако ако се Срби врате духовним моралним и националним вредностима, у противном остаћемо и даље заточени и поробљени, до нестанка.
  Са оваквим народом промена власти, ништа не би значила, све док се Срби врате моралним, и националним вредностима, а моралним националним вредностима га једино учи вера, неће се моћи поставити боља власт. А када Срби поново постану Срби са свим својим духовним, моралним и националним вредностима, све једно је да ли ће бити краљ или неко изабран из народа, јер ће онда и Срби изабрати вође према себи часне и поштене, а пре свега побожне, а не као сада што бирају према себи фукаре и лопове.
  Не потцењуј наше непријатеље и комуњаре, нису се они узалуд трудили да униште Србину веру у Бога, јер су знали да ће Србину тако одузети све моралне и националне вредности и неће им бити проблем да поставе олоше и издајнике на власт.
  Учимо из историје, кад год смо били духовно ослабљени и не сложни били смо поробљени, а онда када смо сложно стајали под часним крстом победили смо све непријатеља. Ако нећемо да учимо из историје, онда најбоље да сви поскачемо у Дунав, бар да се не мучимо до краја нашег нестанка.
  Извини за дуго писање , имао би и дуже да ти пишем, јер очигледно немаш времена са дружењем народа у Србији, да би видео какав је народ и да би схватио суштину проблема.

  Свиђа ми се

  1. Немам ја ништа против литија и сам сам на њима био неколико пута. Све што ја кажем је следеће. Духовни и морални препород нације се неће десити у постојећем систему. Немогуће је, тако шта се никада и нигде није десило. Оно што верујући људи у Србији, углавном, не разумеју, јесте да оно што важи за поједнинца не важи за мноштво. Друштво офункционише по законитостима које се не могу извести директно из законитости које важе за појединце. Да није тако, на Филозофском не би постојала катедра за социологију, већ би област социологије покривала катедра за психологију. Да, појединац може да доживи морални и духовни препород у било ком систему, али народ не може, а поготову не може у постојећој ситуацији јер, размисли логично, шта ћете ви да супротставите систему вадавине новца и пропагандној машинерији власти, да би то утицало на милионе? Даћу ти пример земље која се у Србији мало помиње. Да ли је у Ирану прво био духовни препород, па онда револуција или је било обрнуто? Јесу ли Иранци нешто „схватили“ или је Хомеини дошао из Париза и насилно преузео власт?
   Друга ствар, која је, у ствари прва, јесте питање друштвеног устројства на које, ми, немамо одговор у тзв. патриотској Србији. Идеја да ћемо имати „поштене“ људе на власти када се будемо морално и духовно препородили је крајње наивна и неполитичка. Уосталом, у времену које се данас, међу Србима, сматра светлим делом наше историје, у времену Балканских ратова и Првог светског рата, на власти смо имали једног Пашића.
   Ако останемо при систему владавине новца и општег права гласа, другачију власт и другачији друштвени поредак од овог који имамо не можемо имати. Ако смо против тог система, питање гласи, шта је алтернатива?

   Свиђа ми се

   1. роменом система у Србији 1945 године , Србима су уништене духовне вредностиНаравно да би променом постојећег система, лакше и брже променили духовно стање код народа , али за промену постојећег система нам је потребан народ који види зло и који хоће да се бори, али сви ови који су духовно ослабили не да не могу да виде зло, него неће да виде да Србијом владају издајници и олоши. Веровао или не веровао, у Србији и после 6 година Вучићеве владавине, који верују да су и даље за све криви досовци и да Вучић није крив за овакво стање у Србији. Овај народ је Милошевић јебо 12 година, пљачкао га преко зајма за Србију, покупио им девизну штедњу, опљачкао преко Јездине и Далфинине банке, наоружо шиптаре и усташе и омогућио свим нашим непријатељима да остваре своје циљеве, а Срби ослабљеним духом, и даље верују да је Милошевић био патриота. Досовци су 12 година пљачкали и радили шта су хтели. Да је било по Србима, досмалије би још владале, али светски владари су одлучили да промену власт и доведу ове напредне будале, које им боље служе. са оваквим народом не можемо променити систем, да би у новом систему духовно обновили народ.
    Једино нам преостаје ако треба и једног по једног Србина да духовно препорођујемо и да се молимо Богу да се Срби врате вери и свим својим духовним , моралним и националним вредностима, и да будемо колико толико с промена ако да Бог и дође промена бар у Русији, па да мењамо и овде .
    За промену система није нам потребно да се сав народ духовни препороди, потребно нам је бар 100.000, којих сада немамо.
    Шта је алтернатива овом систему?
    Када се срби духовно обнове, на изборе не сме се кандидовати неко ко ће да блеји да је он победник и да ће народ да гласа њега, већ се кандидура и за парламент и за председника, може прихватити само ако кандидати имају јасан економски и политички програм. Оне приче како треба сакупити најумније људе , па да се види шта треба да се уради, треба одбацити, јер умни људи сад знају шта треба да се уради и у политици и у економији. Та будућа власт без обзира како изабрана, има 100 дана да покаже резултате народу или лети. Не сме се као сада радити где Срби верују Вучића, да ће најпре бити боље 2014, па 2016, па 2018, ево сад је дао обећање да ће 2025г, бити боље, а Срби му и даље верују.
    да Срби поштују своје духовне и моралне вредности, устали би бар 2014 и отерали ове лопове са власти, али не , они и после 6 година верују да ће Вучић нешто постићи и ако је стање све горе и горе.
    Свака владавина ће зависити од народа. Ако народ остане овакав какав јесте, свака власт ће радити шта буде хтела.
    Ако хоћемо да опстанемо морамо да створимо друштво у којем може да се ради и заради и са зарадом издржава бар петочлана породица. све се може уредити законима, како је уређено рецимо у Швајцарској. Свако може да буде капиталиста, али раднику мораш да даш онолико колико му је потребно за живот. Ако капиталиста не може да плаћа, онда мора да затвори фирму. Код нас је случај, да капиталиста- тајкун не мора да плати радника , ако фирма не послује позитивно, па чак и онда када је на тзв позитивној нули, али зато је тајкуну у Србији дозвољено да не плаћа ни порезе, ни струју ни комуналије. такав систем је не одржив а нико неће да се буни.
    Све може да се реши, само нам потребан народ који хоће да се бори, а народ у Србији који се одрекао и своје вере и своје нације неће да се бори, већ гледа како да побегну из Србије. Да бар Срби који оду из Србије, хоће да буде као ти и да бар размишљају како да помогну, него их заболе и за Србију и за нацију и за веру. Од једног мог колеге, који и даље верује Вучићу, ћерка је отишла у америку и одмах почела да ради, од другог колеге син нашао посао у Н0рвешкој, а нико од њихових родитеља ни прстом да мрдне да се било шта промени у Србији, чак и хвале ову власт.
    У праву је Марија Владимировна. Никакво зло се нама не би десило, нити би нам се дешавало да смо сложни , да поштујемо своје духовне , моралне и националне вредности. И Марија каже да није време у Русији да се било шта мења, јер народ није свестан да треба да се промени владавина. Што је још један доказ да смо ми и Руси браћа.

    Свиђа ми се

   2. Сетих се да си споменуо Николу Пашића, као да је он заслужан за победу, а не вера у Бога.
    Право име Николе Пашића, је Николау Паску, наводно измишљеног цинцарског порекла, а заправо је био бугарски Јевреј. Управо овај бугарски Јевреј нас је увео у југословенштину у којој је започело убијање духовности и националног индатитета код Срба. Николау Паску је побегао из Србије у Бугарску код својих рођака, када је убијен кнез Михаило, вратио се после мајског преврата 1903г. , када су масони довели на власт Карађорђевиће. Праунук од Николиног брата, је Марко Ђурић, који води канцеларију за Космет. У Биографији Марка Ђурића пише да је и он пореклом Цинцар и да добро говори енглески и хербејски. Зашто би један балкански Цинцар говорио хербејски, ако није Јевреј?
    Наши преци су у оба Балканска рата, пред сваки бој молили Богу. На интернету имаш неколико текстова који то потврђују. Из куће су излазили са вером у Бога да ће се вратити, у бој су улазили с вером у Бога да ће преживети. Сети се које подигао буну против турака у Ваљеву. Прота Матија Ненадовић. Управу је протина буна, натерала Србе да прогледају и да 4-5 година касније изаберу Карађорђа за вожда.
    Једино су Срби изгубили рат 1945г, кад су Срби већ били подељени и духовно ослабљени .
    Немамо другог пута, осим Божијег, којим су ишли наши преци и побеђивали.

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: