Криминал (НП програм)

Заштита јавности и имовине појединаца и државе је важнија од законских права криминалаца и ставља се испред законских права истих. Целокупан правосудни систем, полиција и тежина затворских или новчаних казни се прилагођава овом принципу.

Власт је дужна да донесе политичку одлуку о уништењу организованог криминала.

Држављани Републике Србије ће се на референдуму изјаснити о највећој (капиталној) правосудној казни – смртна казна или доживотна робија без права на помиловање, а која ће се изрицати за следећа тешка кривична дела:

 • Крвног деликта – убиство (серијско; због директне материјалне користи; илегални абортус; убиство беспомоћних особа (старих, деце, инвалида (физичких или психичких), трудница), убиство или рањавање службеног лица);
 • Сексуалног деликта – силовање.
 • Педофилију.
 • Учесницима (све и да је добровољно) у инцесту.
 • Нарко дилерима и припадницима нарко картела.
 • Тероризам.
 • Учествовање у оружаним пљачкама.
 • Вођење организоване криминалне групе.
 • Свима који буду осуђени два пута за кривична дела из области тешких кривичних дела.
 • Починиоцима акта велеиздаје (акт велеиздаје се односи на сва дела појединца, или групе, држављана Републике Србије, која су директно усмерена на штету исте, а обухватају:
 1. Шпијунирање за стране обавештајне службе.
 2. Доношење крупних политичких одлука на штету Републике Србије и њених држављана од стране људи на високим функцијама који су директно или индиректно корумпирани од стране иностраних центара моћи или домаћих лобија.
 3. Намерно пласирање лажи које доводе до доношења крупних и могуће штетних политичких одлука.
 4. Испорука оружја, опреме и хране непрописног стандарда и квалитета српској војсци, а све то зарад личне материјалне користи.

Полиција је дужна да употреби ватрено оружје у свакој ситуацији у којој криминалац или група криминалаца својим поступцима представљају директну и непосредну претњу за живот и здравље припадника јавности или саме полиције.

Судијама ћемо пружити сигурна материјална примања, бенефиције и сталну полицијску заштиту. Једном изабран судија не може да буде смењен због политичких одлука политичке партије на власти. Судија може бити смењен само и искључиво због злоупотребе положаја или неадекватног обављања својих дужности. Национална партија ће преиспитати рад свих данашњих, али и бивших, судија. Сви који су учествовали у политичким, намештеним, процесима ће бити отпуштени, а сва примања остварена на име обављања дужности судије ће морати да врате.

Свако физичко и ментално злостављање ухапшених је строго забрањено и кажњава се по закону вишегодишњим затворским казнама.

Свака злоупотреба положаја и кршење закона од стране припадника правосудних органа и полиције се третира као тешко кривично дело и кажњава се у складу са законом.

Смисао постојања правосудног система и полиције је заштита јавности и државе од криминалних активности. Цивилизацијски утемељена и часна идеја да се законски регулишу права криминалаца је, у квазидемократији која данас, нажалост, влада Европом и Србијом, претворена у систем у којем се непрестано угрожава јавна безбедност под изговором „заштите људских права“ криминалаца.

Нова жртва убице који је пуштен из затвора после десет година није, у ствари, жртва тог убице, него је жртва неспособног система. Злостављано дете од стране педофила који је после неколико година пуштен из затвора, није жртва тог педофила, него је жртва неспособног система.

Свака жртва која је могла бити спречена деловањем органа безбедности, а то није учињено зато што органима безбедности законски није дозвољено да употребе сва средства која су им на располагању, није жртва криминалних активности него је жртва система. Систем који Национална партија буде формирала неће производити овакве жртве.

Организовани криминал

Нема организованог криминала без директне подршке власти или делова владајуће структуре. Држава је јача од организованог криминала. Своју снагу држава не може да употреби док се не донесе политичка одлука о уништењу организованог криминала. Власт Националне партије ће такву одлуку донети!

Партије квазидемократије у свом програму имају „борбу“ против организованог криминала. Национална партија неће „борбу“, него потпуно и немилосрдно уништење организованог криминала у веома кратком року уз законску употребу свих расположивих средстава државног апарата.

Свим припадницима организоване криминалне групе биће одузета имовина.

Кривична одговорност

Национална партија ће Кривичним закоником Републике Србије разликовати две врсте осуђеника и две врсте служења затворских казни:

Прву групу чине људи осуђени на казну затвора у трајању до 15 година. То су особе које ће казну служити по постојећем систему ресоцијализације и о њима ће се “старати” порески обвезници. Ради се о починиоцима кривичних дела попут: убиства у афективном стању, имовинског деликта, саобраћајног деликта, компјутерског деликта и сл.

Другу групу чине осуђеници на казну затвора у трајању преко 15 година. То су особе које ће казну служити по новом систему ресоцијализације. О њима се неће “бринути” порески обвезници Републике Србије. Своју казну ће одслужити кроз друштвено користан рад. Даће им се шанса да раде на тешким физичким пословима и да на тај начин зараде за свој живот. Овде говоримо о починиоцима тешких кривичних дела попут: одређених врста крвног деликта, организованог криминалитета, одређених облика злоупотребе службеног положаја, тешких облика породичног насиља и сл.

За Националну партију, код починиоца тешких кривичних дела, не постоји категорија малолетника.

Национална партија ће Кривични законик примењивати ретроактивно, што значи да нас постојеће казне затвора од 2 (две) године затвора за силовање или злоупотребу службеног положаја, не занимају. Починиоци ових дела, без обзира када су почињења, поново ће за њих одговарати, али овај пут, заиста.

Полиција

Полиција сваке државе је темељ унутрашње стабилности. Нажалост, у Републици Србији један део полицајаца представља кичму хаоса који постоји. Није редак случај да су управо они, у плавим униформама, дилери дроге, трговци оружјем, “партијски ратници”, организатори и учесници организованих криминалних група или препродавци половних аутомобила.

Ова мањина бедника који су се одрекли своје значке у највећој мери доприносе лошој слици полиције у јавности.

Национална партија ће преиспитати све запослене у Министарству унутрашњих послова. Сви који су били криминалне полуге било ког режима, од комунистичког преко милошевићевог па до дана данашњег, ће за то одговарати. Они, који сматрају да треба да се понашају сходно апсолутизма претпостављених, а не на основу апсолутизма Закона и Устава Републике Србије, не могу бити у службама које треба да гарантују безбедност и сигурну будућност наше Отаџбине и деце.

Породице наших браћа и сестара који су, носећи полицијске и војне униформе, часно дали своје животе и своје кости уградили у темеље наше Отаџбине и наша браћа и сестре који су остали ратни инвалиди и њихове породице, немају за шта да брину. Све њихове породице ће бити материјално, социјално, здравствено и у сваком другом погледу осигуране.

Обавештајне службе

Национална партија ће раскрстити са праксом да обавештајне службе буду средства режима на власти да се обрачуна са политичким неистомишљеницима. Од њих ћемо направити најефикаснији безбедносни систем за идентификовање и уклањање непријатеља српских националних интереса.

Сви који су у службе дошли на основу политичке подобности и/или родбинских веза, биће отпуштени и осуђени на деценијску робију због угрожавања националне безбедности. Сва материјална примања која су остварили на име функције коју су обављали мораће да врате. Исто важи и за оне који су пензионисани.

Сви тајни досијеи обавештајних служби који су настали коришћењем службе као средства за обрачун са политичким неистомишљеницима биће отворени, а ко год је учествовао у евентуалном фалсификовању и/или уништавању истих, отпуштен и осуђен због угрожавања националне безбедности.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: